IMG_3135
IMG_3135
EN VIKTIG DEL AV DAGEN
Sunt og variert kosthold
For bare 325 kr i måneden får barna serveres sunn og variert lunsj hver dag.
Tidlig om morgenen starter kokken vår med å forberede og behandel råvarene. Minst en gang i uken serves det fisk. Det kan være i form av "Skattekiste", panert file, fisk på spid eller i andre barnevennlig og spennende varianter. Hjemmebakt brød serveres også en gang i uken. Her legger vi vekt på å ha et variert utvalg pålegg og barna lærer seg å smøre selv. 

Hver måned får foreldrene tilsendt månedens meny og månedsbrev fra kjøkkenet med tips og oppskrifter som severes i barnehagen. 

Til måltidene drikkes lettmelk eller vann. 1-1,5 dl. melk er tiltrekkelig til et måltid, utover det tilbys vann. Det er viktig at barnet ikke drikker seg mette på melk. Vann er tørstedrikk mellom måltidene, og tilbys også til måltidene. Barna oppmuntres aktivt av personalet til å drikke vann også utenom måltidet.

Bursdagsfeiring

Bursdager feires på barnets avdeling. Sommeren 2014 ble vi enig om en sukkerfri bursdagsfeiring i barnehagen. Vi henger ut flagg, lager krone og bursdagsbarnet er med på å lage sin egen spesielle bursdagssamling.

Helsedirektoratets rettningslinjer

Hjem og familie har det grunnleggende ansvaret for barns kosthold, men fordi så mange måltider inntas i barnehagen, har barnehagen stor innflytelse på barnas matvaner, kosthold og helse. Helsedirektoratet har utarbeidet rettningslinjer for måltid og mat i barnehagen